Поранені українські моряки дійсно вже у «Лефортово» - Денісова

Поранені українські моряки дійсно вже у «Лефортово» - Денісова
Слідчий ізолятор «Лефортово» у Москві

Денісова заявила, що українська сторона досі не має жодного офіційного підтвердження про поранення моряків

Трьох поранених українських моряків, які знаходилися в лікарні СІЗО «Матроська тиша», перевели до СІЗО «Лефортово».

Про це 28 січня у Facebook написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Російська катувальна машина перевела поранених українських військовополонених моряків до СІЗО «Лефортово» (ФКУ № 2 ФСВП Росії) у Москві. Це підтвердили у Посольстві України в РФ. Моряки певний час будуть знаходитись у карантинній зоні, а консул зможе їх відвідати не раніше 31 січня», - повідомила омбудсмен.

Денісова заявила, що українська сторона досі не має жодного офіційного підтвердження про поранення моряків, про надану медичну допомогу та про їх фізичний стан на момент переведення.

«Нам відомо, що у Василя Сороки залишаються проблеми з рукою, вона має набряк, хлопцю важко згинати пальці. У Андрія Артеменка осколкові поранення руки та очей (очі постійно сльозяться). У Андрія Ейдера до цього часу залишаються осколки в обох ногах, поранення колінного суглобу та руки», - написала омбудсмен.

«Ще раз звертаюся з проханням до усіх, хто може вплинути на рішення РФ щодо переведення поранених моряків на лікування до третьої нейтральної країни», - заявила Денісова.

Як відомо, раніше російська активістка Вікторія Івлєва припустила, що поранених українських моряків перевели в СІЗО «Лефортово».

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із ненаданням Росією інформації про реальний стан здоров’я поранених українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: