МЗС вимагає від Росії негайно повідомити про стан поранених моряків

МЗС вимагає від Росії негайно повідомити про стан поранених моряків

Серед вимог МЗС - забезпечення українських моряків необхідною кваліфікованою медичною допомогою

Російська сторона досі не надала жодної інформації стосовно стану здоров’я українських моряків

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із ненаданням Росією інформації про реальний стан здоров’я поранених українських моряків, незаконно захоплених в полон 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

Про це говориться у заяві МЗС, оприлюдненій 28 січня.

«Незважаючи на неодноразові звернення та вимоги української сторони щодо необхідності інформування посольства України в Російській Федерації про стан здоров’я українських військових моряків, а також у зв’язку з появою інформації про погіршення стану їх здоров’я, російська сторона так і не надала жодної інформації з цього приводу», - підкреслюється у заяві МЗС.

Зазначається, що міністерство розцінює зазначені дії Росії виключно «як свідоме приховування реального стану здоров'я полонених українських моряків».

«Вимагаємо від російської сторони невідкладно надати відомості про стан здоров’я полонених українських моряків, а також негайно забезпечити їх необхідною кваліфікованою медичною допомогою. Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення та повернення в Україну полонених українських моряків, які незаконно тримаються в пенітенціарних закладах Москви», - заявили в МЗС.

Нагадаємо, раніше російська активістка Вікторія Івлєва припустила, що поранених українських моряків перевели в СІЗО «Лефортово».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: