Воював за їжу і копійки. «Ополченцю» «ДНР» дали 9 років

Воював за їжу і копійки. «Ополченцю» «ДНР» дали 9 років
Сергій Скрипник з прапором «ДНР». Фото: «Миротворець»

Громадянина Сергія Скрипника визнано винним у створенні терористичної організації

Шевченківський районний суд Чернівців визнав винним Сергія Скрипника за ч.1 ст.258-3 КК України («Створення терористичної організації») і призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 3 жовтня.

Слідство з’ясувало, що Скрипник, починаючи з липня 2014 року, брав активну участь у складі «11 Дунайсько-Єнакіївського мотострілецького полку (в/ч 08814) 1-го Армійського корпусу народного ополчення «ДНР»). Зі стрілецькою зброєю АК-74 він здійснював охорону приміщення мерії та патрулювання у місті Ясинувата Донецької області, підконтрольної «ДНР»; затримував мешканців Ясинуватої, які порушували комендантську годину; стояв на блокпосту по дорозі в місто Макіївка, і перебував на бойових позиціях в районі ПТУ № 69, що на вулиці Артема, 29 в Ясинуватій.

Під час судового засідання Скрипник частково визнав свою вину, але заперечував наявність умислу в його діях. Пояснив, що внаслідок скрутного матеріального становища, проживаючи у Ясинуватій, яку контролювала «ДНР», хотів отримати пайок і заробітну плату, а тому добровільно вступив до лав «ДНР».

Зарплата обвинуваченого «ополченця» становила в середньому 8 тис. російських рублів, що трохи більше ніж $100 за нинішнім курсом.

Водночас, на думку колегії суддів, винуватість Сергія Скрипника за ч.1 ст.258-3 КК України знайшла своє повне підтвердження в ході судового розгляду і зібраними доказами.

Суд залишив під вартою обвинуваченого до вступу вироку в законну силу.

Як повідомляв «Главком», колишнього співробітника спеціального підрозділу «Беркут» Андрія Мірутенка визнано винним у причетності до створення терористичних організацій, незаконному зберіганні зброї (ч. 1 ст. 258-3, ч.1 ст. 263 КК України) і призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Слідство записало ряд телефонних дзвінків обвинуваченого з бойовиками «ДНР», який їм «злив» інформацію про приїзд до штабу АТО (селище Довгеньке Харківської області) глави МВС Арсена Авакова та візит президента, який готувався з 1 до 3 липня 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: