Росія готує видачу, але не обмін Савченко

Росія готує видачу, але не обмін Савченко

За наявності згоди трьох сторін – сторони, що передає, сторони, що приймає, і самого засудженого – така передача відбувається і така практика у Росії є

Російський Мін'юст не працює над обміном української військової Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, ідеться тільки про її можливу видачу Україні.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на міністра юстиції Росії Олександра Коновалова.

«Процес передачі, як правило, довга історія і вона ніяк не обумовлена з якими-небудь обмінами, тут ідеться про виконання міждержавних, як правило, двосторонніх механізмів. За наявності згоди трьох сторін – сторони, що передає, сторони, що приймає, і самого засудженого – така передача відбувається і така практика у Росії є з державами, з якими її ці двосторонні механізми пов'язують. Тут це абсолютно звичайна історія», – сказав Коновалов.

За його словами, існує також сценарій, за яким домовленості досягаються дипломатичними каналами, у цих випадках можливий обмін засудженими між державами.

«Така практика була, такі прецеденти були, але це не компетенція міністерства», – сказав він.

Як відомо, раніше джерела в російських правоохоронних органах також заявляли, що Савченко не планують обмінювати на Александрова і Єрофєєва.

10 травня Савченко заповнила разом зі своїм захисником документи на екстрадицію.

Раніше адвокат Надії Савченко Микола Полозов припустив, що екстрадиція українки на батьківщину відбудеться не раніше кінця літа.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: