Саакашвілі хоче мітингувати під Радою ще два тижні

Саакашвілі хоче мітингувати під Радою ще два тижні

Саакашвілі закликав мітингарів залишатись під Радою і оголосив про свій намір відвідати низку міст

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі закликав мітингувальників продовжувати акцію під Верховною Радою ще як мінімум два тижні. Віче на площі Конституції завершилося, проте акція біля стін Верховної Ради триває, передає РБК-Україна.

У ході віче зі встановленої на площі сцени виступили Саакашвілі, народні депутати Сергій Лещенко та Юрій Дерев'янко, а також низка громадських активістів. Саакашвілі в ході свого виступу заявив, що акція під парламентом продовжиться мінімум до наступного пленарного тижня.

Він зазначив, що протягом цього часу має намір відвідати низку українських міст із тим, щоб донести своє бачення того, що відбувається в країні.

Повідомляється, що нині в Маріїнському парку біля площі Конституції розбито близько 30 великих наметів, встановлених учасниками акції. При цьому на проїжджій частині по вул. Грушевського під будівлею парламенту все ще залишається наметове містечко. Обстановка в урядовому кварталі залишається спокійною.

Раніше у неділю біля Верховної Ради сталася штовханина між учасниками протесту і силами правопорядку.

Як відомо, акція «Всеукраїнський збір» за велику політичну реформу розпочалася під стінами Верховної Ради у вівторок, 17 жовтня. Її учасники вимагали ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства. У п'ятницю частина мітингувальників розійшлась.

Політична партія «Рух нових сил» та депутати «Сапопомочі» вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

Як повідомлялося, у суботу протестувальники під Верховною Радою у Києві зажадали від президента України Петра Порошенка внести до Верховної Ради закони про антикорупційний суд та про імпічмент. Після цього віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко висунула ультиматум партії «Самопоміч».

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: