Санкції працюють. «Роснєфть» заморозила видобуток нафти на ділянці в Чорному морі

Санкції працюють. «Роснєфть» заморозила видобуток нафти на ділянці в Чорному морі

Компанія мала виконати розвідувальні роботи на ділянці площею не менше 1 тис. квадратних кілометрів

Російська нафтогазова компанія «Роснєфть» через західні санкції відносно РФ призупинила геологорозвідку і видобуток нафти у Південно-Чорноморській ділянці в східній частині акваторії Чорного моря. Російське федеральне агентство з надрокористування на прохання корпорації заморозило дію відповідної ліцензії на п'ять років.

Через «негативну макроекономічну кон'юнктуру і санкційні обмеження» проект виявився економічно неефективним, цитує представника «Роснєфті» агентство ТАСС в п'ятницю, 27 жовтня.

Як уточнюють «Вєдомості», за умовами ліцензії компанія до 2018 року повинна була виконати розвідувальні роботи на ділянці площею не менше 1 тис. квадратних кілометрів, а до листопада 2022 року закінчити будівництво не менше двох свердловин.

Газета «Комерсант» в свою чергу зазначає, що «Роснєфть» має намір зосередитись на геологорозвідці у Західно-Чорноморській ділянці. Там пошуковим бурінням вона займається спільно з італійською нафтогазовою компанією Eni.

У березні Європейський суд загальної юрисдикції визнав правомірними санкції, накладені Європейським Союзом на російський нафтовий концерн. Рада ЄС дала достатні обґрунтування штрафним заходам, запровадженим в липні 2014 року, говорилося в постанові суду в Люксембурзі.

Нагадаємо, Державний департамент США опублікував перелік російських компаній, на які можуть поширити санкції. До нього увійшли 33 організації оборонно-промислового комплексу, ФСБ, ГРУ, а також чотири «розвідувальні» організації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: