СБУ заблокувала схему контрабанди неякісних ліків серцево-судинної та онкологічної груп

СБУ заблокувала схему контрабанди неякісних ліків серцево-судинної та онкологічної груп
Фото: пресцентр СБУ

Спецслужба викрила і заблокувала в Києві незаконне переправлення з Росії, деяких країн Близького Сходу і Південної Азії оптових партій лікарських засобів сумнівної якості в Україні

Служба безпеки України блокувала схему контрабанди з Росії в Україну неякісних медичних препаратів серцево-судинної та онкологічної груп, які збували громадянам «на віддаленому доступі» через пошту, пояснюючи це замовникам поширенням коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Згідно з ним, служба викрила і заблокувала в Києві незаконне переправлення з Росії, деяких країн Близького Сходу і Південної Азії оптових партій лікарських засобів сумнівної якості в Україні.

За попередніми даними слідства, група, до складу якої входило кілька жителів столиці, організувала нелегальне переправлення через кордон незареєстрованих медпрепаратів гормональної, серцево-судинної та онкологічної груп для продажу.

Зокрема в Україні продукцію нелегально доставляли кур'єри з порушенням температурних режимів транспортування медзасобів, уникаючи відповідного контролю якості препаратів.

Зазначено, що під час карантину фігуранти реалізовували товар сумнівної якості за значно завищеними цінами під виглядом якісних оригінальних препаратів без дозвільних документів і сертифікатів якості.

Фото: пресцентр СБУФото: пресцентр СБУ

Своїх клієнтів вони підшукували через спеціально створений власний сайт.

Згідно з повідомленням, під час обшуків за місцем проживання учасників групи і зберігання контрафактного товару правоохоронці вилучили понад 90 найменувань лікарських засобів на загальну суму понад 3 млн гривень.

За оцінками експертів, вилучена продукція становила небезпеку для здоров'я населення.

Зараз вирішується питання стосовно повідомлення фігурантам про підозру і обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: