Контррозвідка СБУ попередила мільйонні розкрадання на виконанні оборонного замовлення

Контррозвідка СБУ попередила мільйонні розкрадання на виконанні оборонного замовлення

За відповідними матеріалами СБУ, судами вже винесено 13 вироків

За півроку контррозвідка Служби безпеки України попередила привласнення понад 742 млн гривень бюджетних коштів на виконанні державного оборонного замовлення. Також блоковано схеми розкрадань у сфері військово-технічного співробітництва і експортного контролю на понад 700 млн гривень. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Так, слідчі зареєстрували чотири кримінальні провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України – за фактами зловживань під час використання державних грошей в оборонно-промисловому комплексі посадовцями деяких силових структур та держпідприємств.

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Також контррозвідники СБУ попередили незаконне вивезення за межі України товарів військового призначення та подвійного використання на суму понад 647 млн гривень.

За фактами нелегального переправлення вказаних товарів розпочато 28 кримінальних проваджень за ст. 333 Кримінального кодексу України. Через виявлені порушення у сфері експортного контролю накладено штрафних санкцій на суму понад 137 млн гривень.

За відповідними матеріалами СБУ, судами вже винесено 13 вироків.

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

За іншими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: