СБУ затримала у Маріуполі бойовика, який обстрілював Торецьк

СБУ затримала у Маріуполі бойовика, який обстрілював Торецьк
Із початком збройної агресії РФ проти України житель Горлівки приєднався до проросійських терористів
Фото? СБУ

У пошуках роботи бойовик прибув до Маріуполя, де його затримали правоохоронці

У районі проведення Операції Об’єднаних сил правоохоронці затримали бойовика терористичної організації «ДНР», який протягом двох років обстрілював позиції українських військ. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України. 

Оперативники спецслужби встановили, що із початком збройної агресії РФ проти України житель Горлівки приєднався до проросійських терористів. Як стрілець-гранатометник він входив до так званого «1 армійського корпусу ДНР» та брав активну участь у боях поблизу Горлівки у напрямку Торецька та вів обстріли з позицій «Шанхай» та «6\7».

У 2016 році після отриманого поранення у голову бойовик був комісований. Шукаючи роботу, наприкінці 2019 року він прибув до Маріуполя, де його затримали правоохоронці.

У межах відкритого кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі обвинувальний акт щодо нього передано до Слов’янського міськрайсуду Донецької області. 

Нагадаємо, у Києві бойовик незаконного збройного формування «Оплот» стріляв у поліцейських, внаслідок чого отримав поранення офіцер поліції.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: