Сенцов голодує 22-й день: лікар заявив, що у політв'язня можуть відмовити нирки

Сенцов голодує 22-й день: лікар заявив, що у політв'язня можуть відмовити нирки
У Росії українець Олег Сенцов оголосив голодування

На даний момент Сенцову колють коктейль з глюкози і вітамінів

Олег Сенцов, ув'язнений в російській колонії, голодує 22-й день. Його лікар повідомив, що незабаром у Сенцова можуть відмовити нирки.

Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан з посиланням на адвоката, який 4 червня відвідав Сенцова.

«За словами лікарів, зараз межа. Ця межа у кожного своя, не зрозуміло коли вона настане, але це критична межа. Зараз стан Олега стабільний, але в будь-який момент може бути все погано і все залежить тільки від його організму. На даний момент йому колють коктейль з глюкози і вітамінів. Лікар попереджає, що скоро можуть відмовити нирки і підуть інші необоротні процеси», — розповіла сестра.

При цьому, лікар сказав, що померти Сенцову в колонії «все одно не дадуть, ти просто залишишся інвалідом, тебе будуть годувати примусово трубкою через ніс».

«Зараз дійсно рахунок йде на дні, тому що у когось ця межа настає через три тижні, у когось через місяць. Що стосовно терапії — так, Олег погодився брати її добровільно, але це стосується тільки крапельниць», — додала Каплан.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Адвокат політв’язня Дмитро Дінзе повідомив, що 4 червня відвідає Сенцова у колонії.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: