Сенцов у листі розповів про своє самопочуття

Сенцов у листі розповів про своє самопочуття
Олег Сенцов

Я почуваю себе нормально, не зважаючи на 51-й день - Сенцов

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов у листі акторці Риммі Зюбіній написав про стан свого здоров’я і розповів, що листи від нього з колонії можуть не доходити або губитися. Текст Зюбіна опублікувала на своїй сторінці у Facebook. «Я почуваю себе нормально, не зважаючи на 51-й день голодування. Звісно, не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам. Моє здоров’я — кожен бачить те, що хоче бачити», — написав Сенцов.

Він додав, що листи, за допомогою яких він може спілкуватися, дуже часто губляться або надходять із затримкою. Листи з України до Сенцова йдуть місяць, і приблизно стільки ж часу йдуть назад. «Не дивуйся, що відповідь приходить не скоро. Це ж не звичайна електронна пошта, яка приходить на мій ноутбук! Спочатку її читає цензор та інші зацікавлені особи, потім його роздруковують та віддають мені, і може не в той же день. Потім я пишу відповідь і процедура повторюється в тому ж порядку. Так що, якщо загалом відповідь приходить за тиждень, то це нормальна швидкість для цієї системи. Із дзвінком така ж ситуація — пробитися дуже важко. Там з-за кордону один автомат на весь табір. Тому звичайно намагайтеся, але не факт, що до мене дійде черга. Якщо взагалі такий дзвінок дозволять. Сама розумієш, яка ситуація довкола мене, і тут в тому числі. Тому не заморочуйтесь, є ж листи!», — написав Олег Сенцов.

Раніше російська Уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова відвідала Сенцова і заявила, що він виглядає «краще, ніж на фото» і нібито набрав вагу. Українську уповноважену Людмилу Денісову до політв’язня не пустили.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: