Сестра Савченко розповіла про першу добу голодування Надії

Сестра Савченко розповіла про першу добу голодування Надії
Фото з відкритих джерел

Незважаючи на бронхіт та голод, Надія не збирається кидати курити

Народний депутат партії «Батьківщина» Надія Савченко продовжує голодувати. Вона вживає лише воду та знеболювальні ліки. Про це у коментарі «Главкому» розповіла сестра Надії Віра Савченко.

«Після довготривалих голодувань вага Надії не закріплюється. М’язова система не напрацьована. Надія знає себе, їй відомо, як буде змінюватись ситуація . Вона не вживає ніяких ліків. Хіба що знеболювальні», - зазначила Віра.

Разом із тим, зменшувати кількість сигарет на день, попри шкоду паління для ослабленого організму, Надія не збирається. «У Наді хронічний бронхіт, як, напевно, у всіх, хто курить. Вона не зменшує кількості сигарет, які викурює на день. Це, напевно, єдина відрада, яка була у в’язниці. Це не те що звичка – це просто те, що їй допомагає розслабитись. У нас таких багато. Он Георгій Тука викурює по 5 пачок», - сказала Віра.

Сестра Надії Савченко також підкреслила, що ніхто з політиків не звертався до Надії з проханням припинити голодування. «Не знаю, чи фракція збирається робити якусь нараду з цього приводу», - додала вона.

За словами Віри, відчутного прогресу у питанні звільнення полонених після першої доби голодування нардепа немає. «Я слідкую за заявами Юрія Тандіта (радник голови Служби безпеки України, - Ред.) про те, що Петро Олексійович [Порошенко] – це єдиний перемовник щодо полонених на Донбасі… Посил – що єдиний, хто має право займатись цим питанням – це президент. Тобто, не лізьте», - зазначила вона.

Віра Савченко додала - раніше чула від Тандіта заяви щодо очікування певних зрушень: «казав про 40 полонених на обмін. Але поки що конкретних дій не було».

Крім того, сестра нардепа розповіла, що Надія продовжує працювати і «розраховує тільки на себе». «Вона давала багато ідей стосовно обміну полоненими. Право приймати чи не приймати її ідеї належить президенту… Надя не буде сидіти, склавши руки, і лише голодувати. Голод – це для того, щоб привернути увагу світової спільноти до того, що Росія не віддає Україні її полонених громадян», - зазначила Віра.

«Я сподіваюсь, що так чи інакше хоч якісь позитивні зрушення – чи то від Наді, чи від Петра Олексійовича, чи від світових політиків – будуть», - резюмувала сестра Надії Савченко.

Нагадаємо, Савченко 2 серпня під час прес-конференції оголосила голодування на знак протесту проти бездіяльності в питанні звільнення полонених. «Одним із механізмів мого звільнення був протест голодом на бездіяльність української влади. Із сьогоднішнього дня я знову оголошую голодування на бездіяльність влади всього світу щодо звільнення українців із полону. Голодування буду тримати до дня позитивного результату», - заявила Савченко.

Серед іншого Савченко також запропонувала написати нову Конституцію і законодавчу базу України, створити замість Верховної Ради Народну раду, а президента зробити символічною фігурою.

Партія ВО «Батьківщина» на найближчому засіданні політради оцінить заяви нардепа Надії Савченко. Про це повідомив заступник голови партії Андрій Кожем’якін. «Часто такі заяви не є узгодженими та йдуть всупереч з офіційною позицією партії ВО «Батьківщина», – сказав він. На думку Кожем’якіна, такі висловлювання «вводять громадськість в оману щодо офіційної політичної лінії партії».

Тим часом на сайті Адміністрації президента зареєстровано петицію щодо позбавлення народного депутата Надії Савченко звання «Герой України». Суть звернення звучить так: «Зняття звання Героя України з Надії Савченко та призначення розслідування стосовно її здоров'я, взяття в полон та дій, що призвели до загибелі воїнів під час її затримання бойовиками».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: