У Яценюка вирішили «дістати» Тимошенко: «Батьківщина» має взяти відповідальність за заяви Савченко

У Яценюка вирішили «дістати» Тимошенко: «Батьківщина» має взяти відповідальність за заяви Савченко

У «Народному фронті» розкритикували заяви нардепа від «Батьківщини» Надії Савченко

Партія «Батьківщина» має або відмежуватися від Надії Савченко, яка лобіює вимоги Володимира Путіна, - або взяти політичну відповідальність за неї, вважає народний депутат від «Народного фронту» полковник Андрій Тетерук. Так він 3 серпня прокоментував політичну платформу, нещодавно виголошену нардепом Савченко.
«З моменту свого обміну Надія Савченко послідовно, по пунктах, виголосила всі ті політичні вимоги й пропагандистські тези, які висуває щодо України Путін. Згадаймо: «прямі переговори» з російськими маріонетками; «вибачення» України перед терористами; «у Євромайдані й війні винна сьогоднішня влада України»; «декомунізація і захист української мови розколюють країну»; нова конституція з економічною автономією регіонів, парламентською республікою з мажоритарною системою. Все ми роками чуємо або від самого російського тирана, - або від його кума й партнера Віктора Медведчука. Тому «Батьківщина» має або відмежуватися від путінського лобіста Савченко, або відкрито взяти політичну відповідальність за неї», - заявив Тетерук.
На його думку, об’єднання фракції «Батьківщина» навколо Надії Савченко буде послідовним і чесним політичним рішенням.
«Насправді, пропутінська публічна позиція Савченко мало відрізняється від поглядів та рішень Юлії Тимошенко. Нагадую: Тимошенко на засіданні РНБО 27 лютого 2014 року вимагала не допустити будь-якого збройного опору російській агресії. Савченко, вже перебуваючи в тюрмі під цілковитим контролем російських спецслужб, була обрана до Верховної Ради першим номером партійного списку «Батьківщини». Тимошенко, попри свій декларативний патріотизм, вже рік працює в об’єднаній опозиції з «Окупаційним блоком». Вони разом зривають голосування за реформаторські та військові законопроекти. Юлія Володимирівна постійно в новинах телеканалу Льовочкіна «Інтер», агітує там за економічний сепаратизм місцевих рад. Тому, якщо фракція «Батьківщина» згуртується навколо Надії Савченко, як нової розкрученої лідерки - це буде послідовне й чесне політичне рішення», - відзначив Андрій Тетерук.
Водночас він відмовився коментувати мотиви й обставини, з яких Надія Савченко, на його думку, лобіює інтереси путінського режиму.
«Ми зараз говоримо винятково про політичну позицію і політичну відповідальність. Чому Савченко стала путінським лобістом - питання другорядне. Не знаю: чи це шантаж, чи фінансові зобов’язання, чи психофармакологічна обробка в російській тюрмі. А може, це дуже тонка гра на особистих амбіціях - які в Надії просто зашкалюють з дитинства. Все це не важливо, адже зараз ідеться про публічну особу, відомість якої використовується в цілях гібридної війни», - зауважив Тетерук.
Андрій Тетерук - професійний військовий, пройшов шлях від командира взводу в Сухопутних Військах та Внутрішніх Військах МВС до начальника штабу миротворчої місії України в Косовому. Під час АТО повернувся з цивільного бізнесу, створив батальйон особливого призначення «Миротворець». Полковник поліції.
Голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради. Член Військової Ради «Народного Фронту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: