Ще двоє українських моряків оголосили себе військовополоненими

Ще двоє українських моряків оголосили себе військовополоненими
Адвокати змогли поспілкуватися із захопленими в полон члена екіпажу буксира «Яни-Капу»

Андрій Шевченко та Юрій Будзило відмовилися від дачі свідчень

Український моряк Андрій Шевченко, захоплений Росією внаслідок нападу на кораблі ВМС України в Керченській протоці, оголосив себе військовополоненим. Про це стало відомо після візиту до Шевченка адвокатів команди захисту військовополонених українських моряків Оксани Железняк та Тетяни Окушко.

Про це повідомив координатор захисту моряків Микола Полозов.

За його словами, перед початком слідчих дій адвокатам було надано можливість поспілкуватися з Шевченком наодинці.

«Андрій Шевченко в хорошому настрої, скарг на здоров'я не висловлював. Список предметів і продуктів, які йому необхідні вже переданий волонтерам. На його рахунку в СІЗО грошові кошти є. В ході слідчих дій Андрій Шевченко заявив, що є військовополоненим і відмовився від дачі інших свідчень», - написав Полозов у Facebook.

Окрім того, сьогодні відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Юрія Будзило - члена екіпажу рейдового буксира «Яни-Капу», повідомив Полозов. 

До початку слідчих дій адвокату команди захисту військовополонених українських моряків Айдеру Азаматова також була надана можливість поспілкуватися з Будзилою.

«Відчуває Юрій себе добре, настрій хороший. Повідомив, що речі і продукти, які йому передали волонтери, дійшли. Поки потреби ні в чому немає. В ході слідчих дій Юрій Будзило заявив слідчому під протокол, що є військовополоненим. Від дачі інших свідчень відмовився», - розповів Полозов.

Нагадаємо, 17 грудня дев'ятий український моряк Сергій Цибізов оголосив себе військовополоненим і відмовився свідчити.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що наразі адвокати захоплених Росією українських моряків працюють на благодійних засадах, але з 1 січня з усіма будуть підписані контракти.

Крім того Микола Полозов заявив, що РФ намагатиметься розсварити полонених моряків, аби вони свідчили один проти одного. Полозов каже, що адвокати намагатимуться цьому запобігти, адже мають намір діяти з однаковою стратегією з іншими адвокатами.

Також Денісова розповіла, що адвокатів, які захищають моряків, перевірила СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: