Швидкі тести з Китаю в Моравсько-Сілезькому регіоні? Коефіцієнт помилок до 80%

Швидкі тести з Китаю в Моравсько-Сілезькому регіоні? Коефіцієнт помилок до 80%
Рівень помилок у перші дні використання швидких тестів на коронавірус становив близько 80 %

У Чехії тести показали хибнопозитивні та негативні результати

Існує велика проблема швидких тестів з Китаю на виявлення коронавірусу. У Чехії регіональний гігієніст Павла Сврчинова після засідання в понеділок кризового штабу Мораво-Сілезького регіону заявила, що рівень помилок у перші дні використання становив близько 80 відсотків. Тести показали хибнопозитивні та хибнонегативні результати.

Про це повідомляє чеське видання Moravskoslezsky denik.

«Ми перевірили ефективність у суботу на FNO, але, на жаль, рівень помилок був досить високим. На даний момент ми чекаємо результатів подальшого тестування по всій Чехії та розглядаємо можливість включити їх у кінці карантину для людей, які були лише в карантині, ніколи не були випробувані позитивно, оскільки він працює з антитілами», - пояснила вона на прес-конференції. 

Тести, за її словами, показали хибнопозитивні та негативні результати.

«Ми протестували людей, які шукали точку збору. Ми були настільки далекоглядними, що зразки були негайно взяті для класичного обстеження, і це лише підтвердило рівень помилок тестів», - сказала Сврчинова.

Губернатор Іво Вондрак нагадав, що в регіоні більше розраховували на використання тестів для людей в карантині.

«У нас підозрюють з самого початку, і я думаю, що це підтверджено, що рішення було правильним. Тоді було прийнято рішення використовувати його як тест на розповсюдження, і це виявилося неможливим», - сказав Вондрак.

Тому регіон повинен продовжувати розраховувати на тестування в лабораторіях, які можуть обробляти приблизно 900 проб на день.

«Наразі цього достатньо, і тестування є правильним, - сказав Сврчинова.

За словами губернатора Іво Вондрака, однак зараз регіону також потрібні тест-набори, які користуються попитом і є дефіцитом.

акож нагадаємо, що в усіх померлих від пневмонії медики братимуть зразки на коронавірус.

В Україні, за останніми даними МОЗ, офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Як повідомлялось, уночі 23 березня борт привіз в Україну два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

До слова, сьогодні два народні депутати - Олексій Гончаренко та Олександр Дубінський - повідомили, що міністр охорони здоров'я Ілля Ємець йде у відставку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: