В усіх померлих від пневмонії братимуть зразки на коронавірус, – МОЗ

В усіх померлих від пневмонії братимуть зразки на коронавірус, – МОЗ

МОЗ відстежуватиме усі випадки пневмонії, щоб не пропустити коронавірусну інфекцію і мати реальну картину виявлення інфекції

В Україні в усіх померлих із діагнозом «пневмонія» братимуть зразки для тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19. 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу 23 березня.

Він заявив, що особисто дав завдання підготувати наказ Міністерства охорони здоров'я України, щоб у випадках, які сьогодні або в попередній період закінчилися летально і були з діагнозом «пневмонія», у померлих брали зразки матеріалу для проведення дослідження на наявність коронавірусної хвороби.

Ляшко запевнив, що МОЗ відстежуватиме усі випадки пневмонії, щоб не пропустити коронавірусну інфекцію і мати реальну картину виявлення інфекції системою охорони здоров'я.

В Україні, за останніми даними МОЗ, офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Як повідомлялось, уночі 23 березня борт привіз в Україну два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

До слова, сьогодні два народеі депутати - Олексій Гончаренко та Олександр Дубінський - повідомили, що міністр охорони здоров'я Ілля Ємець йде у відставку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: