Синод УПЦ КП розгляне бажання діалогу московської церкви на найближчому засіданні

Синод УПЦ КП розгляне бажання діалогу московської церкви на найближчому засіданні
Голова УПЦ КП Філарет

Московська церква хоче діалогу щодо «подолання всього комплексу проблем, які перешкоджають нормальному церковному спілкуванню між РПЦ і УПЦ КП»

Священний синод Української православної церкви Київського патріархату на найближчому засіданні розгляне бажання Російської православної церкви вести діалог й ухвалить відповідне рішення, йдеться в заяві прес-центру УПЦ КП.

В УПЦ КП заявили, що лист очільника церкви, патріарха Філарета до РПЦ і її керівника Кирила був ініційований московською стороною, а метою його написання мало стати створення передумов для визнання РПЦ автокефалії Української церкви.

content_24131119_1478723785509234_371081454660197105_n

«Через посередництво першоієрарха РПЦЗ (МП) митрополита Іларіона (Капрала) нещодавно Московська патріархія висловила бажання вступити в діалог з патріархом Філаретом. Безпосереднім предметом діалогу малося на увазі подолання всього комплексу проблем, які перешкоджають нормальному церковному спілкуванню між РПЦ і УПЦ КП, як це має бути між помісними церквами», – йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті УПЦ КП.

«Враховуючи цю позицію і бажаючи виявити добру волю, патріарх Філарет на прохання, висловлене від імені і за дорученням патріарха Кирила, надіслав до нього лист, який публікується в копії. В цьому листі були враховані побажання з боку Московського патріархату «обійти гострі кути» для того, щоби обидві сторони мали можливість у діалозі «зберегти лице», – додали в УПЦ КП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: