Синоптики розповіли, яка погода очікується протягом 2020 року

Синоптики розповіли, яка погода очікується протягом 2020 року

Метеорологи прогнозують м'яку зиму

На українців цього року чекає тепла зима, спекотне літо, опади нижче норми й різка зміна температур.
Про це заявила завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Віра Балабух, передає «Сегодня».

2020 рік буде багато в чому схожий на минулий 2019-й. Тобто з м'якою зимою, затяжною весною, спекотним літом і нестачею опадів. Але очікується більше ураганів і повеней. Причина тому – зміни в глобальній циркуляції повітря.

«Протягом кожного місяця буде велика нестійкість температури – від холоду до тепла. Кожні 5-6 днів ймовірні різкі перепади температури повітря, найскладніші регіони – це Карпати та Західна Україна, але можуть бути повені в південно-східних областях», – аналізує начальник відділу кліматичних досліджень і довгострокового планування прогнозу погоди УкрНДІ гідрометеорології Вазіра Мартазінова.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань заявляє, що зима буде холодною і з частими снігопадами, весна пізньою, але травень «літнім», літо – спекотним і дощовим, крім серпня, який «відпрацює» за останні два місяці, а осінь – ранньою та з одним бабиним літом на початку жовтня.

Як повідомлялося, красивого і снігового Різдва в Україні у 2020 році не передбачається. Як повідомлялося, на Святвечір по всій Україні похолоднішає, очікуються морози до -5 градусів. Місцями пройдуть короткочасні снігопади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: