Скандал з прикордонниками на Буковині: стали відомі подробиці стрілянини

Скандал з прикордонниками на Буковині: стали відомі подробиці стрілянини

Поранений селянин збирається писати скаргу на військових до прокуратури

Прикордонники, на яких напали місцеві жителі на Буковині, переслідували групу контрабандистів.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Наряд військових патрулював прикордонну смугу поблизу селища Красноїльськ. За їхніми словами, несподівано натрапили на контрабандистів, які намагалися переправити через кордон партію цигарок.

Побачивши прикордонників, порушники кинулися до найближчого села.

Там позашляховик прикордонників заблокували автівкою та порізали колеса. На допомогу контрабандистам вийшли селяни, кажуть військові. Дехто з місцевих почав хапатися за зброю.

«Прикордонником після попередження було застосовано зброю – один постріл вгору. Постріл в одного з правопорушників - в ногу. Тільки після трьох пострілів угору вони вдалися до втечі», - заявив начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк.

Мешканець Красноїльська, якому куля влучила в ногу, перебуває в районній лікарні. Куля пройшла навиліт, тож його здоров'ю нічого не загрожує.

У чоловіка - своя версія подій. За його словами, п'ятеро прикордонників нібито вийшли з-за рогу його хати. Степан попросив їх показати документи.

«А той узяв в іншого автомат, зарядив і почав одразу стріляти», - говорить чоловік. За його словами, жодного попереджувального пострілу в повітря не було – одразу отримав кулю в коліно.

Поранений селянин збирається писати скаргу на військових до прокуратури.

Інцидент почали розслідувати у поліції. У прикордонному загоні кажуть, що контрабандисти встигли забрати із собою ящики з цигарками, тому довести чиюсь причетність до спроби порушення кордону важко.

Нагадаємо, 19 червня у Державній прикордонній службі України повідомили, що у Чернівецькій області група невідомих здійснила спробу групового нападу на прикордонний наряд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: