Скандальну заяву Лінчевського оцінять судові експерти

Скандальну заяву Лінчевського оцінять судові експерти
Олександр Лінчевський

Наступне дисциплінарної комісії відбудеться 11 червня

Члени дисциплінарної комісії звернуться до науково-дослідного інституту судових експертиз з пропозицією провести офіційну експертизу фрагменту висловлювання заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського у Рахунковій палаті.

Таке рішення було прийнято 7 червня на засіданні дисциплінарної комісії щодо здійснення дисциплінарного провадження стосовно Лінчевського.

Як зазначили у комісії, остаточне її рішення має ґрунтуватися на експертних висновках, науковій базі, оскільки питання моралі і етики не регулюються законом. Тому вона попросить експертів дати висновки щодо того, чи вирвані висловлювання заступника міністра із загального контексту та чи містять образу.

«Експертний висновок важливий, але остаточне рішення буде приймати комісія, яка буде брати до уваги висновки експертизи, при цьому розуміючи, що треба враховувати і суспільний резонанс, і політизацію цього процесу. Але рішення має бути збалансованим», – заявили у комісії.

Наступне засідання відбудеться 11 червня.

Після експертизи члени комісії мають прийняти рішення щодо дисциплінарного провадження стосовно Лінчевського.

Нагадаємо, у соцмережах масово обурилися заявою чиновника МОЗу, який на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають.  

У міністерстві охорони здоров’я України прокоментували виступ Лінчевського.

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан оприлюднив на своїй сторінці у Facebook посилання на аудіозапис скандального виступу Лінчевського.

У свою чергу прем'єр-міністр  Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження щодо заступника глави МОЗу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: