Соціал-демократи ФРН обговорять новий план взаємодії із РФ

Соціал-демократи ФРН обговорять новий план взаємодії із РФ

СДПН хоче, щоб Кремль змусив сепаратистів на Донбасі дотримуватися перемир’я

Фракція Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) в рамках свого засідання 9 жовтня розгляне і може ухвалити нову програму щодо розвитку відносин із РФ. Документ називається «Діалог-довіра-безпека. Умови та імпульси для сучасної соціал-демократичної політики в області розрядки». Фактично назва документу є відсилкою до східної політики, яку проводив канцлер ФРН Віллі Брандт із 1969 року. До цього новий очільник МЗС ФРН соціал-демократ Хайко Маас заявив про необхідність для країн ЄС вибудовувати «нову східну політику» щодо Москви на фоні замороження діалогу по лінії США-РФ.

Про це повідомляє видання «Коммерсантъ».

Документ, який мають розглянути 9 жовтня, складається із аналізу поточного стану відносин, 10 розділів із описом нового підходу і висновками.

Німецькі депутати від СДПН відзначають, що після завершення Холодної війни Європа так і не стала простором спільної безпеки. РФ в свою чергу так і не змогла вибудувати партнерські чи дружні відносини із рештою країн колишнього СРСР. Початок погіршення ситуації датується конфліктом 2008 року між Грузією і РФ, який іменується в документі війною. Дії РФ щодо Криму в 2014 році називаються анексією.

Окрім того, соціал-демократи чітко відзначають підтримку, яку надає РФ бойовикам на Донбасі. Проте в документі також йдеться про важливість діалогу із РФ, який необхідний не лише ФРН, але і всьому ЄС. Особливо такий діалог, на думку соціал-демократів, важливий в періоди криз. Тому в доповіді пропонується посилення довіри між військовими, в тому числі через поновлення роботи Ради РФ-НАТО.

Ідею нової політики щодо РФ німецькі соціал-демократи іменують «принциповим прагматизмом». Суть цієї ідеї в налагодженні діалогу із російською владою і суспільством, не зважаючи на те, що Москва своєю політикою порушує міжнародне право. Серед вимог, які висуваються до РФ: змусити Башара Асада припинити атаки на мирне населення і сісти за стіл переговорів, змусити сепаратистів на Донбасі дотримуватися перемир’я, припинити кібератаки і втручання в вибори на заході.

У випадку, якщо Москва виконає ці вимоги, то німецькі соціал-демократи готові повернутися до питання сприяння РФ в модернізації і співпраці по різним питанням світової політики. Окрім того, автори доповіді виступають за налагодження співпраці по лінії НАТО-ОДКБ, ЄС-ЄАЕС, а також спрощення видачі Шенгенських віз молоді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: