Сьогодні розпочався місяць щеплень проти дифтерії для дорослих українців

Сьогодні розпочався місяць щеплень проти дифтерії для дорослих українців

Від 16 років вакцинуватись треба кожні 10 років

29 липня розпочався місяць щеплень проти дифтерії для дорослих. Про це очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла під час брифінгу, передає Еспресо.TV

«Дифтерія - це небезпечна хвороба і в Україні низький рівень вакцинації проти неї. Коли ми прийшли в МОЗ було 20% вакцинованих, зараз понад 65%. А треба, аби було 95%», - розповіла Супрун.

За її словами, вакцинуватись мають не лише діти, а й дорослі.

Зазначається, що дітям роблять щеплення проти дифтерії на 2-му, 4-му, 6-му, 18-му місяці життя, потім у 6 років. Від 16 років вакцинуватись треба кожні 10 років.

«Від сьогодні місяць щеплень проти дифтерії для дорослих. Зверніться до сімейних лікарів і дізнайтесь, коли було останнє щеплення від цієї хвороби, адже від дифтерії може померти 3% тих, хто захворів на неї», - підсумувала очільниця МОЗ.

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: