Спостерігачі ОБСЄ заявляють про ускладнення ситуації в районі Травневого

Спостерігачі ОБСЄ заявляють про ускладнення ситуації в районі Травневого
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

Спостерігачі місії зафіксували появу нових траншів, бронетранспортерів і укріплень недалеко від Травневого і Гладосового

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляє про ускладнення ситуації в районі Травневого і Гладосового на лінії розмежування на Донбасі. Про це розповів перший заступник СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Спостерігачі місії зафіксували появу нових траншів, бронетранспортерів і укріплень недалеко від населених пунктів.

«У спостереженнях не видно порушень лінії зіткнення. Тут мова йде про те, що відбулися рухи назустріч один одному в напрямку лінії зіткнення. Раніше ми попереджали, що зближення позицій української армії та незаконних збройних формувань призведе до подальшої ескалації конфлікту», - сказав Хуг в ефірі «112 Україна».

Раніше повідомлялося, що населені пункти Травневе і Гладосово, які перебували в «сірій зоні», були взяті ЗСУ під свій контроль. Зазначалося, що це стало можливим завдяки проведеній операції на Світлодарськой дузі.

Проте, у Генштабі ЗСУ заявили, що Травневе і Гладосово в Донецькій області знаходилися на підконтрольній Україні території і тому їх «ніхто не звільняв».

8 грудня російсько-окупаційні війська з нових позицій, облаштованих у районі населеного пункту Гольмівський та населеного пункту Доломітне, відкрили масований обстріл по населеному пункту Травневе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: