Справа МН17: засідання суду в Нідерландах відбудеться з обмеженою кількістю присутніх

Справа МН17: засідання суду в Нідерландах відбудеться з обмеженою кількістю присутніх
Після блоку слухань в червні наступний блок судових днів призначений на вересень
Фото ЕРА

Слухання відбудуться у червні

Чергове судове засідання у Нідерландах у справі про збитий МН17 розпочнеться 8 червня з обмеженим числом присутніх через дії карантинних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу.

«Як заплановано, кримінальна справа MH17 відновиться у понеділок, 8 червня. Однак через продовження епідемії коронавірусу і відповідні національні вказівки в майбутній блок судових слухань необхідно внести корективи. Результатом цього є те, що присутні в залі суду в Судовому комплексі Схіпхол зможе обмежене число людей. Очевидно, всі можуть стежити за слуханнями в прямому ефірі», - йдеться в анонсі, що був поширений окружним судом Гааги.

В судовому комплексі Схіпхол будуть керуватися принципами Національного інституту суспільної охорони здоров'я, зокрема, всі повинні знаходитися на відстані 1,5 метра один від одного, а ті, у кого є легкі симптоми застуди або висока температура в будівлю допущені не будуть. Пресцентр і зали судових засідань A, B і C будуть закриті. Як відомо, слухання проходять в залі D.

Для другого блоку слухань зал суду зарезервований з 8 червня по 3 липня 2020 року, проте не відомо, чи буде суд засідатиме щодня. «Обставини можуть вимагати, щоб слухання були скорочені, перенесені, припинені або навіть скасовані», - наголошується в повідомленні.

У суді пояснили, що крім суддів, секретарів і прокурорів в залі суду будуть присутні максимум два адвокати родичів, два захисники та обмежене число представників преси. Публічна галерея над залом суду буде зарезервована для кількох родичів.

«Під час цього блоку слухань буде неможливо розмістити інших зацікавлених осіб в залі суду. Тому вони будуть зобов'язані стежити за ходом трансляції в прямому ефірі», - підкреслюється в пресрелізі.

Після блоку слухань в червні наступний блок судових днів призначений на вересень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: