Стадіон чи двір? Нардепи обирають, де провести позачергове засідання Ради

Стадіон чи двір? Нардепи обирають, де провести позачергове засідання Ради
Верховна Рада готується до вуличної сесії

На подвір'ї парламенту встановлюють стільці для депутатів

Позачергове засідання Верховної Ради може відбутися у внутрішньому дворі парламенту.

Про це з посиланням на джерело в керівництві Ради повідомляють «Букви».

«Так, цей варіант розглядається. І, швидше за все, він буде найбільш прийнятним», – відзначило джерело.

Крім того народна депутатка від «Європейської солідарності» Яна Зінкевич виклала фото підготовки засідання у дворі.

screenshot_4

Існує ще один альтернативний варіант для проведення засідання – стадіон.

Юрист, колишній член Центральної виборчої комісії України Андрій Магера повідомив, що не бачить нічого незаконного в такій формі зібрання.

«Якщо аналізувати Конституцію і рішення Конституційного суду, то треба звернути увагу на положення статей 84, 91 Конституції, де говориться про те, що Верховна Рада працює сесійно, народні депутати голосують особисто, рішення приймаються більшістю від конституційного складу, і на статтю 82, де говориться про повноважність ВР. Є чимало рішень КС, які вказують на те, що засідання Верховної Ради – це зібрання депутатів», – пояснив Магера.

«Тому будь-які спроби проводити засідання методами відеозв’язку чи конференцзв’язку – це точно не узгоджується з Конституцією», – наголосив юрист.

Водночас він зауважив, що не поділяє точку зору, що Верховна Рада – це будівля.

«Це орган влади, абстрактна річ, а не будівля. За звичаєм засідання проводять в будинку за адресою Грушевського, 5, але ми знаємо, що двічі засідання проводились поза його межами – раз в Українському домі, коли звільняли Ткаченка з посади спікера, і урочисте зібрання з нагоди інаугурації Кучми в палаці «Україна», – нагадав Магера.

«Чи може парламент проводити засідання у дворі Верховної Ради? Я не бачу для цього проблем. Так само як і для того, щоб вони могли це зробити на стадіоні, в театрі чи цирку – це виключно позиція самих депутатів. Головне, щоб їхні рішення були верифіковані», – підсумував юрист.

Раніше народний депутат, заступник голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук повідомляла, що у зв’язку зі спалахом коронавірусу COVID-19 депутати Верховної Ради розглядають можливість проведення засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

Нагадаємо, 23 березня заступниця голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук заявила, що фракція не припинятиме роботу через виявлену у нардепа-«слуги» Руслана Горбенка коронавірусну інфекцію.

Як повідомлялось, у народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Олександра Лукашева виявили коронавірус COVID-19.

Напередодні «Главком» повідомляв, що в народного депутата Сергія Вельможного діагностували коронавірус. Також у нардепа Олександра Лукашева в суботу ввечері піднялася температура: перший тест на COVID-19 у нього був негативний, проте депутат мав пройти перевірку ще раз.

Таким чином Лукашев уже є третім парламентарем, у якого діагностували коронавірус.

Нагадаємо, першого інфікованого коронавірусом депутата Сергія Шахова відправили до лікарні з пневмонією.

18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом. Пізніше інфекцію виявили у його дружини.

У той же день були встановлені 50 осіб, які контактували з Шаховим. Члени комітету Ради з екології самоізолювалися.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: