Стали відомі нові деталі смерті активістки Гандзюк

Стали відомі нові деталі смерті активістки Гандзюк
Катерина Гандзюк

Чи стала причиною смерті Гандзюк недбалість лікарів, має показати експертиза

Клінічною причиною смерті активістки Катерини Гандзюк визначено відрив тромбу, але загалом зрозуміло — організм потерпілої не витримав наслідків нападу.

Як повідомляється в Telegram-каналі The Newsroom, тромб під коліном утворився після передостанньої операції.

Батько Катерини Гандзюк, який є лікарем і який постійно перебував разом з донькою, звертав увагу медпрацівників лікарні на те, що цей тромб необхідно видалити.
«За кілька днів до смерті активістці зробили ще одну операцію, після чого тромб зрушив з місця», — пише ЗМІ.

Чи стала причиною смерті Гандзюк недбалість лікарів, має показати експертиза.

Водночас, за даними видання, на 95% постраждалих ділянок тіла активістки останнім часом було зафіксовано поверхневе заживлення. Більше того, раніше не транспортабельній Катерині було дозволено виїхати на лікування за кордон, і проводити її реабілітацію погодилися в Австрії.

Гроші на лікування нібито було вже зібрано, а контракт з австрійцями підписано.

Раніше ЗМІ повідомили, що організатор замаху на Гандзюк отримав гроші для передачі виконавцям від Ігоря Павловського — помічника народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: