Суд призначив дату розгляду позову Саакашвілі до МВС

Суд призначив дату розгляду позову Саакашвілі до МВС
Михайло Саакашвілі

Третьою сторону у справі є Державна міграційна служба

Окружний адміністративний суд міста Київ відкрив провадження у справі за позовом екс-президента Грузії, колишнього глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі до Міністерства внутрішніх справ України. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Третя особа у цій справі - Державна міграційна служба.

«Позивач просить суд визнати незаконним та нечинним наказ МВС України №715 від 16 серпня 2012 року «Про затвердження зразків документів, які подаються для встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, припинення громадянства України, скасування рішень про оформлення набуття громадянства України та журналів обліку», Форма 19 (Заява про прийняття до громадянства України) в частині «Під судом та слідством на території іноземних держав не перебуваю», - йдеться у повідомленні суду.

Судове засідання призначено на 4 грудня.

Нагадаємо, 31 жовтня цього року позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі отримав від Державної міграційної служби довідку про його легальне перебування на території України. Довідка дійсна до 1 грудня 2017 року.

Як відомо, 26 липня 2017 року президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

У вересні Саакашвілі разом з прибічниками прорвалися на територію України через пункт пропуску «Шегині»

Пізніше Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Саакашвілі оскаржив відмову в суді.

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)»

Читайте також матеріал: 15 днів «МіхоМайдану»: гречка, дрова, гроші і нові вимоги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: