Суд відмовився відпустити соратника Саакашвілі під домашній арешт

Суд відмовився відпустити соратника Саакашвілі під домашній арешт
Северіон Дангадзе

Попереднім рішенням суду від 31 січня арешт був продовжений на 60 діб

Печерський районний суд Києва відмовився змінити запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт соратникові лідера партії «Рух нових сил», колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі Северіонові Дангадзе, повідомив його адвокат.

При цьому, заявив адвокат Роман Кругляк про рішення суду, ухвалене 16 березня, агентству «Інтерфакс-Україна», суд також «визнав порушення прав Северіона Дангадзе і вжив заходів для відновлення цих прав, зокрема, зобов’язав прокурора не перешкоджати побаченням підозрюваного з рідними».

Також суддя зобов’язав прокурора провести розслідування щодо погроз на адресу матері Дангадзе від невстановлених осіб, заявив Кругляк.

За даними агентства, Дангадзе підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 256, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 110-2, ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (зокрема, йдеться про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності).

Наприкінці лютого Апеляційний суд Києва залишив під вартою Северіона Дангадзе, керівника Київського обласного відділення очолюваної Міхеїлом Саакашвілі партії «Рух нових сил», громадянина України. Як повідомляла тоді речниця генпрокурора Лариса Сарган, йому інкримінували статтю 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності ) та статтю 110 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

На початку грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив записи телефонних розмов, ймовірно, Северіона Дангадзе та представника українського бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії. На плівках чоловіки домовляються про фінансування бізнесменом масових акцій протесту в Україні.

Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді та співробітництву з членами організованого злочинного угрупування.

«Ми не підозрюємо його (Саакашвілі, - ред.) в тому, що ви озвучили (звинувачення в організації держперевороту, - ред.). Ми підозрюємо «праву руку» Саакашвілі в спробі перевороту та фінансуванні таких спроб - Севериона Дангадзе. Самого Саакашвілі ми підозрюємо тільки в сприянні членам організованого злочинного угруповання Курченка-Януковича», - повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: