Суд зняв запобіжні заходи з волонтерки Марусі Звіробій

Суд зняв запобіжні заходи з волонтерки Марусі Звіробій
Волонтерку Марусю Звіробій підозрюють у погрозах вбивства президента Володимира Зеленського

Одинадцять прокурорів Офісу генпрокурора не змогли вчасно подати клопотання

З військової волонтерки та ветеранки АТО Олени Біленької, також відомої як Маруся Звіробій, зняли усі запобіжні заходи. Про це повідомив у Фейсбуці її адвокат Андрій Писаренко.

Він оприлюднив відповідне рішення Печерського суду Києва, який відмовився продовжувати волонтерці особисте зобов'язання. Захисник додав, що одинадцять прокурорів Офісу генерального прокурора не змогли вчасно подати грамотне клопотання.

Як йдеться у тексті ухвали, клопотання старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні Олександра Декайла суд прокурору повернув, а сама ухвала оскарженню не підлягає.

Раніше інша фігурантка справи нардеп Софія Федина повідомила, що Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про продовження ще на 2 місяці строків слідства у справі. 10 березня суд відпустив Софію Федину під особисте зобов'язання.

Як відомо, 26 жовтня 2019 року волонтерка Маруся Звіробій і народний депутат Софія Федина, перебуваючи у львівській кав’ярні «На бамбетлі», вели онлайн-трансляцію, в якій негативно висловилися на адресу президента Володимира Зеленського. Використовуючи образливі слова у бік глави держави, жінки реагували на події щодо розведення українських військ на окремих ділянках тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

На початку лютого 2020 року нардепу від «Європейської солідарності» Софії Федині повідомлено про підозру у статті про загрозу вбивства президента України Володимира Зеленського, їй загрожує до п'яти років в'язниці.

В інтерв’ю «Главкому» пані Федина наголосила, що її та Звіробій переслідують за правду, за критику, за слово, яке гарантоване статтею 34 Конституції України.

«Є межа між погрозами і закликами. В даному випадку мають місце заклики. Це інакші статті. Так само як і розстріл Зеленським парламенту у серіалі «Слуга народу». Це підпадає під три статті Кримінального кодексу», - вважає політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: