Святійший Філарет: Єдиною законною церквою в Україні є Київський патріархат

Святійший Філарет: Єдиною законною церквою в Україні є Київський патріархат

Святійший Патріарх всієї Руси-України Філарет вважає, що війна показала, як з українських церков є українською.

Про це він заявив сьогодні в палаці «Україна» під час урочистостей з нагоди 50-річчя служіння патріарха Філарета на Київській кафедрі, повідомляє кореспондент «Главкома».
«Я не хочу сказати що серед віруючих УПЦ МП немає патріотів, але вони залякані. Народ побачив правдиву українську церкву», - сказав Філарет.


Більш того, предстоятель упевнений, що Київський патріархат нині єдиний законний на території України. Саме тому віруючі масово переходять з московського патріархату в Київський.
«Господь показав, яка церква справді українська, а яка лише назву таку носить. Насамперед війна показала, яка церква українська, а яка російська», - зазначив патріарх.
Він повідомив, що на всеукраїнській раді церков запропонував митрополиту УПЦ МП Онуфрію збирати кошти на українську армію, на що той відповів: «Не можу, бо цим ми будемо підкреслювати, що наша українська армія слабка». «А я і кажу на це: якби була друга світова і ви давали гроші армії,то теж підкреслювали би, що радянська армія слабка? Ні, кажуть. А чого ж ви тоді боїтеся?», - розповів Філарет.
Дивіться трансляцію урочистостей з нагоди 50-річчя служіння Філарета на Київській кафедрі тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: