Теракт у Ніцці: поліція поки не знайшла спільників терориста

Теракт у Ніцці: поліція поки не знайшла спільників терориста

Чи була це спланована терористична атака і чи є у водія спільники, наразі не відомо

На даний момент відомо, що водієм вантажівки виявився 31-річний чоловік туніського походження. Він стріляв по натовпу, поки їхав. Потім поліція застрелила його самого.

ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що цей 31-річний чоловік не перебував на обліку у спецслужб.

Як зазначає Mirror, його ім'я поки невідоме. Влада підтвердила, що зловмисник був відомий поліції такими злочинами, як викрадення і насильство. Тим не менш він не був відомий спецслужбам - передбачається, що він не мав «досвіду» в області тероризму. У чоловіка було подвійне громадянство - Франції та Тунісу.

Чи була це спланована терористична атака і чи є у водія спільники, наразі не відомо. Сили безпеки Франції на даний момент з'ясовують це. Зброя і боєприпаси були виявлені в задній частині вантажівки, що передбачає навмисні атаки.

Джерело в поліції повідомило AFP, що вантажівка «змінила маршрут принаймні один раз», коли їхала через натовп. За словами джерела, водій явно намагався зробити втрати максимальними.

Також наголошується, що вантажівка їхала зигзагами.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов заявив, що спецслужби зараз з'ясовують, чи були у водія вантажівки спільники. AFP з посиланням на поліцейські джерела повідомляє, що водій вантажівки був ідентифікований.

«Ми будемо в першу чергу визначати, чи була в нього допомога від спільників», - додав він.

AFP з посиланням на джерела повідомляє, що водій вантажівки вистрілив з пістолета кілька разів, перш ніж був застрелений, в той час як окреме джерело, близьке до справи, говорить, що одна «неактивна» граната була знайдена у вантажівці, а також «кілька підробних гвинтівок».

Як повідомляє bfmtv, у вантажівці знайшли водійські права, кредитну карту та мобільний телефон.

Також ЗМІ з посиланням на місцеві видання повідомляють, що водієві вантажівки вдалося дістатися до набережної після того, як він заявив, що поставляє морозиво.

Відзначається, що він був один в автомобілі.

Наскільки зараз відомо, вантажівка була орендованим автомобілем.

Джерело поліції повідомив AFP, що вона була орендована «кілька днів тому» на південному сході Франції.

Le Figaro також інформує, що вантажівка була орендована у комуні Сен-Лоран-дю-Вар два дні тому.

ЗМІ з посиланням на соцмережі повідомляють, що до жахливої атаки причетна ІДІЛ. ЇЇ послідовники радіють і глумляться у зв'язку із жахливою трагедією. Влада Франції заявила, що дана інформація перевіряється.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 18 людей критичний.

Серед загиблих є українець, ще одного українця поранено.

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості протягом 2 км їхала через натовп перш ніж зупинилася.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: