Тереза Мей починає політичне турне Великою Британією

Тереза Мей починає політичне турне Великою Британією
Тереза Мей

Консерватори і населення країни не підтримують план м’якого розриву із ЄС

Очільниця уряду Великої Британії Тереза Мей має намір провести засідання кабінету міністрів на північному сході країни. Дане засідання стане початком великого турне країною, в рамках якого британський прем’єр буде переконувати населення прийняти план уряду щодо м’якого виходу із ЄС (soft Brexit). Про це повідомляє The Guardian.

Візит на північний схід країни відбудеться на фоні скептицизму в регіоні щодо плану по виходу із ЄС, який був схвалений на засіданні кабінету міністрів в Чекерз. При цьому саме тут знаходиться ключовий електорат Консервативної партії. Окремі прихильники радикального розриву із ЄС (hard Brexit) закликають провести новий референдум, щоб чітко визначити курс щодо відносин із Брюсселем. Колишній міністр по питанням Brexit Девід Девіс очікує на осінь 2018 року переформатування уряду і початку переговорів із ЄС заново.

Опитування серед членів Консервативної партії показують, що 67% партійців виступають проти плану, який був прийнятий в Чекерз. Загальнонаціональні опитування показують, що лише 12% жителів країни підтримують урядовий план щодо Brexit як такий, що буде вигідний країні. В той же час 43% вважають ідеї Терези Мей поганими. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: