The Times розповіла, для чого Путін намагається ретушувати злочини комуністичного режиму

The Times розповіла, для чого Путін намагається ретушувати злочини комуністичного режиму

Путін знає, що ностальгія за Сталіним зміцнює його власний статус рятівника Росії в XXI столітті

Мабуть, найсмішніший – і найстрашніший – агітаційний плакат цього тижня розповсюдила російська Компартія, яка пройшла ребрендинг: зображення Сталіна, який затягується електронною сигаретою і закликає: «Оновлюйтеся, товариші», - пише The Times, коментуючи передвиборну агітацію КПРФ.

in_article_ad48570922

«Нові образи розроблено, щоб показати, що комунізм, як і раніше, важливий, спокусливий і крутий, щоб залучити в партію молоде покоління. Але водночас це похмуре нагадування про «брендинг» та «маркетинг», шляхом яких формувалася громадська думка при тоталітаризмі», – йдеться в статті.

«Те, що здається жартівливою переробкою іміджу, насправді – новітній етап реабілітації Сталіна і ретушування злочинів комуністичного режиму. Їхня рушійна сила – ностальгія росіян за образами і визначеністю радянської епохи. Теоретично компартія залишається головною опозицією до пропутінської «Єдиної Росії», але насправді ніхто так не зрадіє свіжому доказу «знезараження» Сталіна, як сам Володимир Путін», – вважає автор.

«Путін знає, що ностальгія за Сталіним зміцнює його власний статус рятівника Росії в XXI столітті. Він каже, що має намір «відновити зв'язок часів, безперервність нашої історії» і налагодити зв'язок з велетнями російської історії, хоч би якими сумнозвісними були їхні злочини, навіть із царями», – йдеться в статті.

«У сучасній Росії Сталін став не так історичною, як знаковою фігурою, яка уособлювала колишню міць Росії і символізує її відродження при Путіні», – вважає автор матеріалу.

На думку журналіста видання, вищезгаданий плакат КПРФ – «ідеальне відображення путінської Росії: ностальгія за романтизованим радянським минулим, готовність ігнорувати злочини тих часів, ненаситна жага матеріальних цінностей – все це упаковано в елегантні образи сучасної реклами, яка започаткована ще в іконографію тоталітаризму».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: