Тіла загиблих у Афганістані українців доставлять спецрейсом

Тіла загиблих у Афганістані українців доставлять спецрейсом
Бойовики скоїли напад на готель Intercontinental у Кабулі

Тіла українців доправлять на Батьківщину після всіх необхідних консульських дій та ідентифікації

Тіла загиблих у Кабулі (Афганістан) під час теракту українських громадян доправлять на Батьківщину спецрейсом авіакомпанії «Українські крила».

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Український консул, якого відрядили з посольства у Таджикистані в Кабул, прибув на місце. Він здійснить всі консульські дії, необхідні для ідентифікації, після чого тіла загиблих будуть доправлені в Україну. Попередньо планується, що це може бути спецрейс авіакомпанії «Українські крила», - повідомив він.

Нагадаємо, 20 січня бойовики напали на готель Intercontinental в Кабулі. Спочатку була інформація, що загинули дев`ять українців, але пізніше посол Віктор Нікітюк підтвердив загибель семи громадян України. Серед загиблих внаслідок теракту є двоє жінок. Вони працювали в авіакомпанії «Українські крила».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив цей жахливий терористичний акт і висловив співчуття родинам загиблих, а президент Петро Порошенко доручив надати допомогу для сімей загиблих у Кабулі українців.

Речник міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиб Даніш вказав, що були звільнені близько ста заручників, включно з 16 іноземцями. Крім того, були вбиті щонайменше двоє нападників.

До цього часу жодна з організацій не взяла на себе відповідальність за терористичний напад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: