Тимошенко у Швейцарії закликала світ протидіяти російській агресії

Тимошенко у Швейцарії закликала світ протидіяти російській агресії

Війна на Сході України разом з анексією Криму триває вже довше, ніж Перша світова – понад 4 роки і 8 місяців

Війна на Сході України – це глобальна проблема, що зачіпає весь світ. Про це говорила сьогодні у своєму виступі у Женеві на 20-му Crans Montana Forum – Форумі з питань внутрішньої та глобальної безпеки, написала на своїй сторінці у Facebook лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

За її словами, 11 листопада у цілому світі відзначатимуть 100-річчя завершення Першої світової війни, що тривала 4 роки 3 місяці і 14 днів. Про події та уроки Першої світової говоритимуть на найвищому рівні. Це, безумовно, правильно і важливо. Але мало хто знає, що війна на Сході України разом з анексією Криму триває вже довше, ніж Перша світова – понад 4 роки і 8 місяців. Про неї говорять дедалі менше. За час цієї неоголошеної війни Росії проти нашої держави вбито понад 10 тисяч людей, зокрема 147 дітей; майже 30 тисяч поранених, зокрема 300 дітей; щонайменше 1300 людей вважаються зниклими безвісті; майже 2 млн українців є вимушеними переселенцями.

«Україна стала найбільш «замінованою» країною світу, зруйновано сотні шкіл, дитячих садочків, лікарень, окупована територія України є більшою, ніж площа всієї Швейцарії, понад 400 км державного кордону не контролюється урядом. І все це відбувається в Європі. Відбувається у 21-му столітті. Відбувається після закінчення Холодної війни», - поінформувала Тимошенко і додала, що вона закликала світову спільноту не закривати очі на події сьогодення.

Також лідер «Батьківщини» написала, що події у Криму та на Сході України і відповідь на них міжнародного співтовариства є і буде одним з ключових індикаторів здатності або нездатності існуючих безпекових механізмів та інституцій пройти стрес-тест. РФ повинна прийняти той факт, що СРСР більше не існує, існують нові незалежні держави, що мають право на цю незалежність і суверенітет. А Україна виборола своє право на членство в НАТО і ЄС. Більшість українців бачать своє майбутнє саме там.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: