Тисячі британців вийшли у Лондоні на акцію проти Brexit

Тисячі британців вийшли у Лондоні на акцію проти Brexit
Учасники «Народного маршу за Європу»

Учасники заходу пройшли по Трафальгарській площі і зібралися поблизу резиденції прем'єр-міністра

У столиці Великобританії Лондоні в суботу, 9 вересня, пройшла багатотисячна акція проти виходу країни з Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Guardian.

Учасники заходу, названого його організаторами «народним маршем за Європу», пройшли по Трафальгарській площі і зібралися поблизу резиденції прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей на Даунінг-стріт, щоб висловити невдоволення.

Потім учасники протестів зібралися на центральній площі Лондона Парламент сквер. Організатори протесту заявляють, що в заході взяли участь близько 100 тисяч людей.

Демонстранти несли транспаранти з написами «Вийти з Brexit» і «Краща угода (з ЄС - ред) у нас вже є», а також прапори ЄС.

Варто відзначити, що цей марш є частиною хвилі протестів, що виникли через Brexit.

У жовтні Європарламент на пленарній сесії має прийняти резолюцію, в якій основна увага буде приділятися прав громадян ЄС в Британії і британських громадян в ЄС після Brexit.

Напередодні стало відомо, що Європейський парламент планує представити на початку жовтня свою оцінку того, чи просунулися переговори щодо Brexit достатньо для того, щоб розпочати другий етап.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія вимагає від Великої Британії виплачувати Брюсселю гроші аж до 2023 року - ще чотири роки після виходу з ЄС.

Втім, вихід Великої Британії з Європейського союзу (Brexit) може зірватися через розбіжності всередині основних партій. Про це заявив лідер партії «Ліберальні демократи» Вінс Кейбл.

Також повідомлялося, що Європейський Союз очікує, що британці будуть продовжувати робити відрахування до 2023 року, тобто вже після запланованого на 2019 рік виходу Британії з Євросоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: