Трагедія у таборі «Вікторія»: колишньому віце-меру Одеси оголосили про підозру

Трагедія у таборі «Вікторія»: колишньому віце-меру Одеси оголосили про підозру
Зінаїда Цвірінько підозрюється у причетності до трагедії у дитячому таборі

Запобіжний захід Зінаїді Цвірінько оберуть найближчим часом

Колишній віце-мер Одеси з гуманітарних питань Зінаїда Цвірінько стала підозрюваною в одному з кримінальних проваджень, відкритих за фактом трагедії в дитячому таборі «Вікторія». Про це пише «Думская».

Чиновнику інкримінують діяння, передбачене частиною 2 ст. 367 КК України («службова недбалість»), повідомили джерела в обласній прокуратурі.

Запобіжний захід Цвірінько оберуть найближчим часом. За даними «Думскої», слідчий вимагатиме для неї домашній арешт.

Інформацію про підозру Цвірінько підтвердив прокурор Одесою області Олег Жученко. За його словами, екс-заступник Труханова несе відповідальність, зокрема, за те, що «Вікторія» експлуатувалася, не будучи прийнята на баланс департаменту освіти, хоча її реконструкція завершилася в 2016 році.

Нагадаємо, міський голова Геннадій Труханов звільнив Цвірінько 20 вересня, через чотири дні після трагедії, що забрала три дитячі життя. При цьому офіційне підстава для відставки - «у зв'язку з виходом на пенсію».

Як відомо, 16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Генпрокурор Юрій Луценко 20 вересня заявив, що основна версія слідства – керівництво дитячого табору шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: