Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином до початку червня

Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином до початку червня

Трамп вважає, що його зустріч з Кімом «буде дуже цікавою для світу»

Президент США Дональд Трамп заявив, що планує зустрітися в лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у травні або на початку червня та висловив сподівання про досягнення угоди про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це він заявив у понеділок, повідомило інформагентство Bloomberg.

«Я думаю, з обох сторін буде продемонстрована велика повага, і ми сподіваємося, що зможемо укласти угоду про денуклеаризацію Північної Кореї», - заявив президент США.

Він також висловив сподівання, що запланована зустріч «сильно відрізнятиметься» від тих відносин, які зберігалися впродовж багатьох років між Вашингтоном і Пхеньяном.

Трамп зауважив, що десять років тому було би легше досягти домовленості, оскільки за останній час КНДР досягла швидкого прогресу у своїх ракетно-ядерних програмах. Він також висловив переконання, що його зустріч з Кімом «буде дуже цікавою для світу».

Раніше ЗМІ повідомляли, що підготовка зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином ведеться на секретних переговорах між представниками обох країн.

Як відомо, розвідка США зафіксувала підготовку КНДР до ядерного випробування.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявляв, що готовий вести діалог з США і провести зустріч на вищому рівні з президентом Дональдом Трампом.

Також повідомлялося, що Дональд Трамп після пропозиції щодо діалогу з Пхеньяном заявив, що переговори із Північною Кореєю відбудуться тільки «на правильних умовах».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтвердив свій план зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в кінці травня в п'ятницю під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Кім Чен Ин, перебуваючи у КНР, назвав умову ядерного роззброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: