Турчинов: Українська протитанкова зброя не поступається американським аналогам

Турчинов: Українська протитанкова зброя не поступається американським аналогам
Українські ПТРК мають досвід застосування в бойових умовах

Українські ПТРК користуються підвищеним попитом на зовнішніх ринках озброєнь

Секретар РНБО Олександр Турчинов констатує першорядну роль вітчизняного ОПК у розпочатому в умовах зовнішньої агресії масштабному переозброєнні армії сучасними зразками високоточного озброєння.

Під час передання на Київському бронетанковому заводі (КБТЗ) у четвер ОПК армії понад 65 од. відновлених і нових озброєнь і військової техніки (ОВТ), включаючи танки Т-72, БТР-3, бронеавтомобілі «Варта» і «Новатор», а також ПТРК «Стугна-П» і «Корсар», секретар Радбезу акцентував: створене ОПК в умовах нових довгострокових викликів обороноздатності держави нове українське високоточне протитанкове озброєння, не поступається за своїми характеристиками ні аналогам, що стоять на озброєнні країни-супротивника, ні аналогам західних країн-союзників.

«Коли ми говоримо про (ПТРК) «Стугна-П», вона не лише нічим не поступається російським аналогам, а й європейським та американським», - наголосив Турчинов.

З огляду на це він особливо відзначив, що українські ПТРК, які мають досвід застосування в бойових умовах, розробки ДККБ «Луч», користуються сьогодні також підвищеним попитом на зовнішніх ринках озброєнь: «Українське протитанкове озброєння відоме (сьогодні) далеко за межами України», - констатував він.

ДККБ «Луч» - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектра насамперед авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну «Укроборонпром». В умовах воєнного часу підприємство освоїло технологію та виробництво високоточного протитанкового озброєння. Серед розробок ДККБ «Луч» ПТРК «Стугна» калібру 100 мм і дальністю 5 км, «Конус» (120/5), «Комбат» (125/5), Falaric (90/4 і 105/5), а також ПТРК «Стугна/Скіф» (152/5,5), «Бар'єр» (130/5), «Корсар» (107 / 2,5), що відповідають стандартам НАТО.

Згідно з відкритими даними оборонного сектора, на сьогодні до зони бойових дій поставлено кілька сотень нових українських ПТРК.

У березні 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 37 ПТРК Javelin і 210 ракет до них на $47 млн. За даними української сторони, поставка американських ПТРК до України забезпечено в квітні на умовах, що оборонне озброєння не використовуватиметься на лінії зіткнення в зоні бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, київське підприємство «Укроборонпром» і приватне підприємство «Українська бронетехніка» передали Збройним силам і Національній гвардії 70 одиниць озброєння і техніки, також модернізовані танки Т-72, БТР-3 і протитанкові ракетні комплекси.

Посол США закликав Канаду надати Україні летальну зброю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: