Туск планує провести серйозну розмову із Мей в п’ятницю

Туск планує провести серйозну розмову із Мей в п’ятницю

ЄС готується до початку переговорів стосовно режиму торгівлі, однак вимагає конструктиву з боку Лондона

Очільник Європейської Ради Дональд Туск має намір цієї п’ятниці, 17 листопада, під час зустрічі із прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей підняти питання, яким чином Лондон збирається виконувати вимоги ЄС з питань Brexit. Про це джерело в Єврокомісії повідомило Reuters.

Дональд Туск має намір нагадати про те, що від цього буде залежати рішення глав держав і урядів ЄС під час саміту в грудні 2017 року щодо того, чи починати новий етап переговорів, який стосуватиметься питань режиму торгівлі.

ЄС почав внутрішні приготування до етапу переговорів, який стосуватиметься торгівлі. Однак керівник Європейської Ради має намір повідомити Терезі Мей, що початок цього етапу переговорів не є гарантованим і вимагає відповідних кроків Великої Британії, які необхідно буде зробити за дуже короткий термін. Туска будуть цікавити конкретні плани заходів офіційного Лондона з ключових напрямків переговорів.

Очільник Європейської Ради і прем’єр-міністр Великої Британії зустрінуться в Ґетеборзі (Швеція) під час саміту ЄС із соціальних питань і проблематики зайнятості. 

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Велика Британія готова збільшити виплати в рамках виходу із ЄС на 26 млрд. доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: