У Держприкордонслужбі пояснили, чому РФ затримує українські судна в Азовському морі

У Держприкордонслужбі пояснили, чому РФ затримує українські судна в Азовському морі
Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян

«Росіяни не приховують, що саме ситуація з «Нордом» стала поштовхом для їхніх піратських дій», - заявив помічник голови Держприкордонслужби

Росія затримує українські судна у Керченській протоці, щоб нанести Україні економічних і репутаційних втрат, а також як шантаж для відновлення водопостачання Криму, зокрема російських військових баз на окупованому півострові.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив речник та помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Ми бачимо, що Крим перетворюється на велику військову базу, про розвиток туристичної інфраструктури абсолютно не йдеться. Друге питання, яке по Криму чітко прослідковується, - це суттєве різке погіршення екологічного стану без води з материкової України. Однозначно ситуація буде погіршуватися. Тому елементи шантажу, щоб надати прісну воду Криму, - звісно, це можна використовувати», - сказав Слободян.

Речник ДПСУ також зазначив, що ФСБ почала масово затримувати українські судна після затримання Україною російського судна «Норд» за порушення капітаном порядку в'їзду-виїзду на окуповану територію.

«Ситуація розпочалася в березні з «Норда». Росіяни не приховують, що саме ситуація з «Нордом» стала поштовхом для їхніх за великим рахунком піратських дій по відношенню до іноземних суден і шантажу України», - додав Слободян.

Напередодні у НАТО прокоментували російську блокаду Азовського моря.

Раніше в Мініфраструктурі заявили, що РФ безпідставно збільшила кількість оглядів суден, які прямують в Україну.

Нагадаємо, у Азовському морі російські силовики затримали 93 судна, якій йшли до українських портів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: