У «ДНР» заявили про готовність передати Нідерландам останки жертв катастрофи MH17

У «ДНР» заявили про готовність передати Нідерландам останки жертв катастрофи MH17

Терорист «ДНР» на місці падіння малазійського «Боїнга»

Так звана генпрокуратура «ДНР» пообіцяла повне сприяння міжнародному слідству

У «ДНР» заявили про готовність передати Нідерландам останки жертв катастрофи MH17, які нібито знайшли і перевірили «експерти генпрокуратури».

Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву «генпрокуратури «ДНР».

«Нашими працівниками, з дотриманням кримінально-процесуальних норм, здійснено вилучення наявних останків, за ним проведена експертиза. Результати експертизи показали, що частина з них, імовірно, може бути останками людини», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією бойовиків, у зв'язку з цим, «генеральна прокуратура «Донецької Народної Республіки» найближчим часом має намір офіційно звернутися до генпрокурора Нідерландів з готовністю передати в законному порядку дані останки для обстеження і подальшого залучення до матеріалів розслідування.

«Офіційно заявляємо, що ми і далі будемо надавати беззастережне сприяння міжнародному слідства за даним фактом», - резюмували в «ДНР».

Наголошується, що таким чином сепаратисти відреагували на опублікований у ЗМІ репортаж кореспондента США Патріка Ланкастера про виявлення на місці аварії 17 липня 2014 року Boeing-777 можливих жертв катастрофи.

Як відомо, наприкінці серпня Росія передала міжнародній слідчій групі нові дані щодо катастрофи рейсу MH17.

Нагадаємо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: