У Франції пояснили, за якої умови можна реалізувати ідею миротворчої місії на Донбасі

У Франції пояснили, за якої умови можна реалізувати ідею миротворчої місії на Донбасі
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан

У Франції вважають, що спочатку потрібно домогтися миру, а вже потім - думати, як його підтримувати

Франція буде готова працювати над формуванням миротворчої місії ООН на сході України, проте спочатку варто просунутися в реалізації Мінських домовленостей.

Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

«Потрібно домогтися успіху в процесі виконання Мінських домовленостей, після чого можна розглядати операцію з підтримки миру», - сказав він на прес-конференції за підсумками зустрічі глав МЗС Франції, ФРН, Росії та України.

Ле Дріан пояснив, що спочатку потрібно домогтися миру, а вже потім - думати, як його підтримувати. Говорячи про можливу міжнародну миротворчу місію, міністр висловив думку, що «можна знайти спільні позиції по параметрам».

«Ми готові працювати над параметрами можливої місії ООН на сході України, коли це дозволить реалізація Мінських домовленостей», - додав він. Міністр зазначив, що цю тему сторони повинні незабаром обговорити на рівні політдиректорів.

Нагадаємо, глави МЗС країн Нормандської четвірки провели перші за півроку переговори, які тривали 4,5 години, міністри узгодили кілька питань щодо припинення вогню на Донбасі.

Раніше стало відомо, що у Берліні глави зовнішньополітичних відомств країн Нормандської четвірки спробують домовитися про негайне припинення вогнюна сході України.

Як відомо, у понеділок ввечері у Берліні на віллі Борзіг стартував саміт глав МЗС Нормандської четвірки.

Перед зустріччю учасників міністерського саміту Нормандської четвірки відбувся пікет дружин полонених на Донбасі.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що хоче бачити миротворчу місію на Донбасі, адже реалізація Мінських угод триває надто довго.

Як відомо, 10 травня в німецькому Аахені пройшли переговори Порошенка, Макрона та Меркель. Лідери зустрілися на полях церемонії вручення Макрону премії Карла Великого. 

Нагадаємо, що попередня зустріч у Нормандському форматі на вищому рівні відбулася у жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти продовжувалися на робочому рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: