Глави МЗС Нормандської четвірки домовлятимуться про негайне припинення вогню на Донбасі

Глави МЗС Нормандської четвірки домовлятимуться про негайне припинення вогню на Донбасі
Міністри закордонних справ країн Нормандської четвірки

На порядку денному засідання - обговорення стану виконання Мінських домовленостей, зокрема негайне досягнення припинення вогню

У Берліні глави зовнішньополітичних відомств країн Нормандської четвірки спробують домовитися про негайне припинення вогню на сході України.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС України, 11 червня в Берліні проходять переговори глав зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та Росії.

На порядку денному засідання - обговорення стану виконання Мінських домовленостей, зокрема негайне досягнення припинення вогню та деескалація. Важливою темою у цьому зв'язку стане обговорення розміщення на Донбасі миротворців ООН, - йдеться в повідомленні.

«Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порушить також питання негайного звільнення політичних в'язнів та заручників, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих нею територіях», - додали в МЗС.

Нагадаємо, у понеділок ввечері у Берліні на віллі Борзіг стартував саміт глав МЗС Нормандської четвірки.

Перед зустріччю учасників міністерського саміту Нормандської четвірки відбувся пікет дружин полонених на Донбасі.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що хоче бачити миротворчу місію на Донбасі, адже реалізація Мінських угод триває надто довго.

Як відомо, 10 травня в німецькому Аахені пройшли переговори Порошенка, Макрона та Меркель. Лідери зустрілися на полях церемонії вручення Макрону премії Карла Великого. 

Нагадаємо, що попередня зустріч у Нормандському форматі на вищому рівні відбулася у жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти продовжувалися на робочому рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: