Глава МЗС Німеччини виступив за введення миротворців на Донбас

Глава МЗС Німеччини виступив за введення миротворців на Донбас
Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас

Маас очікує важкого відновлення переговорів «нормандської четвірки»

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас хоче бачити миротворчу місію на Донбасі. Реалізація Мінських угод триває надто довго.

Про це Маас сказав виданню Bild напередодні зустрічі глав МЗС Нормандської четвірки, запланованої на понеділок, 11 червня.

«Ми повинні говорити про місію ООН», - анонсував він одну із тем переговорів.

За його словами, слід зробити все можливе, щоб домогтися тривалого припинення вогню, виведення важкої зброї і домогтися гуманітарних покращень для людей, що страждають на Донбасі. Він підкреслив, що реалізація Мінських угод триває занадто довго – за рахунок народу в східній Україні, який нічого так не хоче, як миру.

«Той факт, що ми зустрічаємося сьогодні після 16 місяців з останньої зустрічі міністрів закордонних справ, - це успіх», - наголосив німецький дипломат.

У той же час, він визнав, що не тішить себе ілюзіями: починати все спочатку буде важко.

«Нам доводиться пробивати товсту дошку; інтереси і позиції України і Росії далекі один від одного в багатьох областях», - сказав Маас.

Як відомо, 10 травня в німецькому Аахені пройшли переговори Порошенка, Макрона та МеркельЛідери зустрілися на полях церемонії вручення Макрону премії Карла Великого. 

Нагадаємо, що попередня зустріч у Нормандському форматі на вищому рівні відбулася у жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти продовжувалися на робочому рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: