У Гельсінкі почалися дні українського кіно. Що там показуватимуть?

У Гельсінкі почалися дні українського кіно. Що там показуватимуть?
Постер мультфільму «Викрадена принцеса»

У Фінляндії покажуть соціальну комедію «Герой мого часу» та анімаційну стрічку «Викрадена принцеса»

У фінській розпочалися Дні українського кіно. В одному з центральних кінотеатрів Гельсінкі покажуть соціальну комедію «Герой мого часу» та анімаційний мультфільм «Викрадена принцеса». Про це повідомили організатори проекту.

«Ідея цьогорічних кіноднів – показати чим живе Україна, окрім війни, яким є мирне існування в країні. Військовому конфлікту з Росією того року ми вже присвячували фільми «Школа №3» та «Кіборги». Дійсно війна – одна з топових тем, з якою асоціюється Україна за кордоном. Проте попри все країна продовжує розвиватися, зокрема у сфері культури, про що свідчить значна кількість свіжих кінострічок. Цьогоріч ми покажемо «Героя мого часу» та «Викрадену принцесу», - розказала координаторка проекту Наталя Терамае (Дмитренко).

Вона також зазначила, що «Викрадена принцеса» як сучасний проект сімейного кіно буде цікавою глядачам різного віку, а також дасть можливість попрактикувати знання української.

«Крім іноземців, нашою цільовою аудиторією також є українські діти, які живуть за кордоном. Оскільки, як правило, вони добре інтегровані у фінське суспільство, але їм бракує зв'язків із українською культурою», - пояснила Терамае (Дмитренко). 

Українські кінодні у Фінляндії триватимуть 16 листопада о 18:30 та 17 листопада о 13:30 в одному з центральних кінозалів Гельсінкі - Kino K-13 за адресою: Helsinki, Kanavakatu 12. 

Організатори та партнери заходу - Товариство українців у Фінляндії, Посольство України у Фінляндії, місцева влада Гельсінкі, Відкрита група Суомі-Україна-Сильта.

Нагадаємо, український анімаційний мультик «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» переміг на міжнародному кінофестивалі. Він зібрав майже 2,5 мільйони доларів і став найкасовішим серед вітчизняних стрічок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: