У Латвії стартували навчання НАТО

У Латвії стартували навчання НАТО

У навчаннях беруть участь військові з країн-членів альянсу, а також країн-партнерів НАТО Фінляндії та Швеції

У Латвійській національній академії оборони сьогодні, 10 вересня, розпочинаються навчання НАТО Steadfast Pyramid 2017 і Steadfast Pinnacle 2017, в яких планують взяти участь понад 40 старших і вищих офіцерів з країн-членів альянсу, а також країн-партнерів НАТО Фінляндії та Швеції. Про це повідомив телеканал TV Net.

Метою навчань є вдосконалення здібностей офіцерів вищого рівня і командирів планувати об'єднані операції і керувати ними. В якості підстави для навчань буде використовуватися директива планування всеосяжних операцій - один з головних документів планування об'єднаних операцій НАТО.

TV Net зазначає, що Steadfast Pyramid 2017 - перша частина навчань, що проводяться Верховним головнокомандуванням сил союзників в Європі і Вищим головнокомандуванням сил союзників з питань трансформації НАТО, вона триватиме до 15 вересня, а друга частина - Steadfast Pinnacle 2017, присвячена в основному ролі командирів на операційному рівні, буде проводитися 17-22 вересня.

Нагадаємо, на території Білорусі з 14 по 20 вересня будуть проходити навчання РФ «Захід-2017».

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці Москву за те, що вона не була відкритою з приводу майбутніх навчань «Захід-2017».

Зазначимо, що у Мінську сотні людей протестували проти військових навчань«Захід-2017».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: