У лісах стартував сезон тиші: порушників штрафуватимуть до 850 грн

У лісах стартував сезон тиші: порушників штрафуватимуть до 850 грн
Сторонній шум може налякати малюків та їхніх батьків і навіть змусити дорослих особин залишити гніздо або нору
Фото з відкритих джерел

Сезон тиші починається 1 квітня та триває до 15 червня

Щороку із 1 квітня в українських лісах настає так званий «сезон тиші» – період, протягом якого забороняється проведення заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Такий захід спрямований на охорону середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції тварин та визначений законом України «Про тваринний світ», повідомляють у Держекоінспекції.

Отже, сезон тиші починається 1 квітня та триває до 15 червня, адже саме на цей час припадає період масового розмноження диких тварин. Сторонній шум може налякати малюків та їхніх батьків і навіть змусити дорослих особин залишити гніздо або нору.
Під час сезону тиші забороняється:

  • пальба та полювання
  • проведення вибухових робіт
  • феєрверки
  • санітарні рубки лісу
  • використання моторних маломірних суден
  • проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах
Сезон тиші починається 1 квітня та триває до 15 червняСезон тиші починається 1 квітня та триває до 15 червня
За порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено такі санкції:
  • Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 грн і на посадових осіб – від 850 – 1190 грн.
  • Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, – тягне за собою накладення штрафу від 850 – 1190 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: