У Луценка прокоментували повернення підозри адвокатом Януковича

У Луценка прокоментували повернення підозри адвокатом Януковича
Юрій Луценко
Фото АР

Прес-секретар генпрокурора заявила, що заява адвоката екс-президента - це піар

Колишній президент Україні Віктор Янукович є підозрюваним. Такий коментар щодо повернення повідомлення про підозру Януковичу до Генпрокуратури оприлюднила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. Зокрема, вона зазначила:

«Генеральна прокуратура України розцінює зазначену заяву та дії захисника підозрюваного Януковича В.Ф. лише як піар-акцію, так як вони не мають нічого спільного з вимогами кримінального процесуального законодавства.

Як вже повідомлялося, 28.11.2016 Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру Януковича В.Ф. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 42 КПК України підозрюваним є особа, щодо якої складено повідомлення про підозру, однак його не вручено їй внаслідок невстановлення місцезнаходження особи, проте вжито заходів для вручення у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України для вручення повідомлень.

Враховуючи, що Янукович В.Ф. із 2014 року перебуває у невстановленому місці на території Російської Федерації з метою ухилення від правоохоронних органів України, письмове повідомлення про підозру йому надіслано:

- на всі відомі адреси проживання та перебування Януковича В.Ф. на території України,

- на повідомлену адвокатами Януковича В.Ф. адресу можливого проживання останнього на території Російській Федерації;

- електронною поштою до Ростовського обласного суду для передачі Януковичу В.Ф. (за фактичним його місцезнаходженням під час допиту в якості свідка в суді);

- до Генеральної прокуратури Російської Федерації із запитом про надання міжнародної правової допомоги для вручення Януковичу В.Ф. та проведення його допиту як підозрюваного.

З метою забезпечення поінформованості Януковича В.Ф. про підозру і дотримання його процесуальних прав підозрюваного, додатково вжито наступні заходи:

- Генеральним прокурором Юрієм Луценком ОГОЛОШЕНО РОЗ’ЯСНЕННЯ СУТІ ПІДОЗРИ, А НЕ ТЕКСТ підозри Януковичу В.Ф. під час відеоконференції між Святошинським районним судом м. Києва та Ростовським обласним судом;

- вручено для передачі підозрюваному його адвокату у Святошинському районному суді м. Києва та передано до адвокатського бюро, де працюють адвокати Януковича В.Ф.;

- опубліковано на офіційному сайті Генеральної прокуратури України;

- надіслано на адресу для листування у м. Києві, зазначену самим Януковичем В.Ф. у документах, наданих органу досудового розслідування його адвокатами.

Таким чином, Янукович В.Ф. з 28.11.2016 є підозрюваним у зазначеному кримінальному провадженні. Досудове розслідування триває».

Нагадаємо, адвокат Януковича Віталій Сердюк раніше заявив, що Луценку було повернуто підозру, яку він оголосив через відеоконференц-зв’язок колишньому президенту України Віктору Януковичу під час засідання у справі екс-беркутівців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: