У «нормандському форматі» немає консенсусу щодо миротворців на Донбасі - МЗС

У «нормандському форматі» немає консенсусу щодо миротворців на Донбасі - МЗС
Прапори країн Нормандської четвірки

Щоб йти на якісь компроміси, потрібно спочатку мати концепт, вважають в МЗС

У «нормандському форматі» (Франція, Німеччина, Україна, Росія) відсутній консенсус щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції україни Олена Зеркаль в ефірі одного з українських телеканалів, пише «Інтерфакс-Україна».

«Щоб йти на якісь компроміси, потрібно спочатку мати концепт. Можна говорити про різні стадії, персонал і інше, якщо у вас є концепт того, чого ви хочете досягти, і домовленість між сторонами про досягнення цього концепту. Концепту у «нормандському форматі» щодо миротворчої місії немає. Звичайно ж, немає і консенсусу», - сказала вона.

За словами заступника голови МЗС, Росія намагається тиснути на Україну на переговорах проблемою політв'язнів.

«Зараз вони (російська сторона, - ред.) у «нормандському форматі» чітко зрушили увагу на дуже чутливу для нас тему - політв'язні і заручники. Вони розуміють, що це для нас болюча тема, важлива тема, що суспільство дуже уважно стежить за цим, і почали розігрувати цю карту», - зазначила Зеркаль.

Раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питання України Курт Волкер заявив, що США продовжують підтримувати ідею миротворчої місії ООН на Донбасі.

Нагадаємо, глави МЗС країн Нормандської четвірки 11 червня провели перші за півроку переговори, які тривали 4,5 години, міністри узгодили кілька питань щодо припинення вогню на Донбасі.

Також Франція буде готова працювати над формуванням миротворчої місії ООН на сході України, проте спочатку пропонує просунутися в реалізації Мінських домовленостей.

Франція та Німеччина готові надати допомогу в розмінуванні в зоні конфлікту на сході України.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: «Нормандський формат». Міністри зустрілись вперше за 16 місяців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: